Administraţie

2017-10-03, 16:19:14

Primăria Slatina construieşte adăpost de noapte pentru persoanele fără casă şi extinde Centrul de îngrijire din strada Bălcescu

Municipalitatea slătineană investeşte 435.960,880 lei, TVA inclusă, pentru reabilitarea Centrului de îngrijire şi igienă corporală din strada Nicolae Bălcescu şi extinderea cu adăpost de noapte pentru persoanele fără casă.

Consilierii locali slătineni vor fi chemaţi, miercuri, pentru a aproba indicatorii tehnico-economici pentru investiţia „Extindere/Reabilitare Centru de îngrijire şi igienă corporală, cu adăpost de noapte”.

Potrivit raportului de specialitate, la nivelul Slatinei, s-a identificat necesitatea construirii unui adăpost de noapte, în vederea asigurării de cazare temporară pe timp de noapte pentru persoanele fără adăpost din municipiu Slatina, afectate de fenomenele meteorologice periculoase din sezonul rece.

„În anii anteriori, în sezonul rece, pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost, se amenaja un spaţiu de cazare în incinta Centrului de îngrijire şi igienă corporală din strada Nicolae Bălcescu. Numărul beneficiarilor ajungea uneori la 20 - 22 în condiţiile în care unele persoane care nu erau cetăţeni ai municipiului Slatina, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (ninsoare abundenta, viscol, ger), nu aveau posibilitatea de a se întoarce în unităţile administrativ teritoriale în care locuiau”, se arată în proiect.

Adăpostul de noapte se va realiza prin extinderea Centrului de îngrijire şi igienă corporală, dezvoltându-se astfel gama de servicii asigurate către beneficiarii direcţi - persoanele fără adăpost - „oamenii străzii”, care, pe lângă serviciile de îngrijire şi igienă personală şi a articolelor de îmbrăcăminte, vor beneficia şi de cazare pe timp de noapte.

Investiţia se realizează cu fonduri alocate din bugetul local. Terenul necesar investiţiei propuse împreună cu terenul pe care este construcţia existentă - Centrul de îngrijire şi igienă corporala, măsoară 900 de metri pătraţi.

Comentarii

Redacţia

2017-10-03 16:19:14

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...