Comunitate

2020-03-21, 18:00:20

Primăria Slatina. Documentele pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului se depun on-line

Primăria Slatina anunţă că o serie de docmunente ce trebuie depuse la Direcţia de Asistenţă Socială pentru a beneficia de anumite drepturi, indemnizaţie de creştere a copulului, ajutor social, se pot depune on-line sau prin poştă.

Astfel, prin email sau poştă se pot depune declaraţiile şi documentele doveditoare pentru ajutorul social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, alocația pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată cu modificările și completările ulterioare, alocația de stat pentru copii acordată în baza legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, republicată cu modificările și completările ulterioare, dreptul acordat în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011 cu modificările și completările ulterioare.

„În cazuri excepționale, Direcția de Asistență Socială are dreptul de a solicita persoanelor care au depus cererea și documentele doveditoare prin poșta electronica, prezentarea la sediul instituției. Prin cazuri excepționale se înțeleg următoarele situații: determinarea unor inadvertențe între informațiile din documentele transmise și cele din bazele de date ale instituției menite verificării îndeplinirii de către solicitanți a criteriilor de acordare a drepturilor;informațiile din documentele transmise sunt incomplete sau în baza acestora nu se poate determina îndeplinirea condițiilor de eligibilitate”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Slatina.

Documentele pot fi trimise la dresa de email dpas_slatina@yahoo.com sau prin poştă, la adresa strada Fraţii Buzeşti, nr. 6, Slatina, judeţul Olt.

Reprezentanţii municipalităţii precizează că niciun drept care era condiţionat de frecventarea cursurilor şcolare nu va fi sistat. 

„Pe perioada instituirii stării de urgență pe teritoriul României menționăm următoarele aspecte cu privire la modificarea criteriilor de eligibilitate: beneficiarii de asistență socială care au drept condiție frecventarea cursurilor de învățământ de către copii sau tineri, se acordă fără întrerupere; acordarea stimulentelor educaționale prevăzute de Legea nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor prevenind din familiile defavorizate, cu modificările ulterioare, nu este condiționată de frecvența regulate la grădiniță a copiilor din familiile beneficiare ale stimulentului educational (tichete sociale pentru grădiniță)”, se mai arată în comunicat.

Orice informație suplimentară poate fi obținută la numărul de telefon 0249.418.663.

 


Comentarii

Redacţia

2020-03-21 18:00:20

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...