Primăria Slatina livrează cumpărăturile vârstnicilor neajutoraţi. Oamenii pot anunţa telefonic dacă au probleme

Primăria Slatina reia mesajul de ajutorarea vârstnicilor care nu se pot descurca în acaestă perioadă. Zilnic, angajaţii Direcţiei Asistenţă Socială vor putea face cumpărărturi pentru bătrâni, transportul fiind gratuit, iar produsele cumpărate suportate de persoana care le solicită.

Cei care au nevoie de ajutor pot suna la numerele de telefon: 0349.801.570; 0765.381.606; 0766.677.906, de luni până joi, între orele 9.00-16.00, şi vineri, între orele 9.00-14.00. 

„Livrarea produselor solicitate până la ora 12.00 se va face în cursul aceleiași zile, iar pentru produsele solicitate după ora 12.00 livrarea se va face în ziua următoare. Reprezentanții Direcției de Asistență Socială Slatina vor prezenta legitimația de serviciu care ateste faptul că sunt autorizați să desfășoare această activitate”, spune edilul Emil Moţ.

Având în vedere hotărârile Comitetului Național pentru Situațiile Speciale de Urgență, precum și instituirea stării de urgență pe teritoriul României prin Decretul numărul 195/2020, prin prisma intrării în vigoare a Ordonanței Militare nr.3 din 24.03.2020 în conformitate cu prevederile art.2 și art.3, Primăria Slatina aduce la cunoștință persoanelor vârstnice adoptarea următoarelor măsuri:

Conform prevederilor art. 2. - Circulația în afara locuinței/gospodăriei, a persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive:

a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie;

d) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

Conform prevederilor art. 3. – Circulația persoanelor prevăzute la art. 2, în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11:00 – 13:00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.