Învăţământ

2018-11-22, 15:08:24

Primăria Slatina pregăteşte proiectele pentru reabilitarea termică a liceelor „Alexe Marin”, „Petre S. Aurelian” şi „Ion Mincu”

Municipalitatea face ultimele pregătiri pentru a depune proiectele pentru reabilitarea termică a imobilelor liceelor „Alexe Marin”, „Petre S. Aurelian” şi fostului liceu „Ion Mincu”, în vederea obţinerii de finanţare europeană.

Administratorul public al Slatinei, Cristian Cismaru, a declarat că în cazul clădirilor de la „Alexe Marin” şi „Ion Mincu” este nevoie şi de lucrări de consolidare, cheltuială neeligibilă pe fonduri europene.

„«Alexe Marin» şi «Mincu» intră pe Axa 3.1b, sperăm să reuşim să depunem proiectele până la termenul limintă de 30 decembrie pentru că întâmpinăm ceva probleme. Suntem în faza de expertiză la proiectare şi, din păcate, rezultă că acestea au nevoie şi de consolidare, care nu este prinsă ca şi cheltuială eligibilă şi va trebui suportată cumva din bugetul primăriei. Sperăm să nu fie vorba de cheltuieli foarte mari, să nu se intre efectiv în structura de rezistenţă foarte mult. Iar pe partea de finanţare europeană să obţinem banii pentru reabilitarea termică, termosistem şi acoperiş”, a explicat Cismaru.

De lucrări la structura de rezistenţă este nevoie şi la Liceul „Petre S. Aurelian”.

„La «P.S. Aurelian», proiectul este deja depus, este urcat în MySmys, la faza de studiu de fezabilitate. Lucrăm în paralel şi la proiectul tehnic. Suntem oarecum la limită cu punctajul, trebuie să încropim 50 de puncte pentru a primi finanţare şi în cazul în care în care nu vom reuşi să facem punctajul, trebuie să urcăm în MySmys, termenul fiind 15 decembrie, şi proiectul tehnic. Proiectul presupune investiţii majore în structura de rezistenţă a clădirii respective”, a mai declarat Cristian Cismaru.

Comentarii

Redacţia

2018-11-22 15:08:24

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...