Administraţie

2019-05-08, 15:44:46

Primăria subvenţionează factura pentru gunoi a slătinenilor. Municipalitatea plăteşte taxa de depozitare a gunoiului la Bălteni

Primăria Slatina va suporta din bugetul propriu taxele pentru depozitarea gunoiului menajer la halda ecologică de la Bălteni, astfel că slătinenii nu vor fi nevoiţi să plătească o factură mărită operatorului de salubritate.

Salubris, firma care operează serviciul de salubritate în Slatina, va emite o factură mărită după ce, o dată cu operaţionalizarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) din judeţul Olt, depozitează gunoiul la halda de la Bălteni. Primăria Slatina va subvenţiona diferenţa de preţ, adică taxa de depozitare care, potrivit municipalităţii, reprezinţă aproximativ trei lei pentru fiecare cetăţean, pe lună.

Din luna martie, de când s-a dat ordinul de începere a activității în noua haldă, la Bălteni sunt depozitate gunoaiele din toate orașele, dar și din comunele Slătioara, Strejești, Cârlogani, Pleșoiu, Valea Mare, Curtișoara, Bârza și Bobicești. Gunoiul este colectat şi transportat de operatorii existenţi din aceste localităţi, până când CJ Olt va desemna în urma licitaţiei un nou operator unic pentru tot judeţul. Halda ecologică de la Bălteni este operată de asocierea Salubris şi Clean Prest Activ.

Rosal Grup nu şi-a respectat niciuna din oblicaţiile prevăzute în contract, nici după trei amânări pe care CJ Olt le-a dat societăţii pentru mobilizare. Astfel, firma trebuia să aducă în judeţ, până la 15 martie, 70 de maşini de gunoi şi 90.000 de pubele, lucru care nu s-a întâmplat. Din cauza neseriozităţii acestei societăţi, autorităţile judeţene sunt nevoite să scoată din nou la licitaţie serviciul de colectare şi transport a gunoiului menajer din Olt.

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt” a fost implementat de Consiliul Judeţean (CJ) Olt cu finanţare prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, având o valoare de 31.812.843 euro (130.544.001 lei), fără TVA, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 23.060.887 euro (94.630.350 lei).

Comentarii

Redacţia

2019-05-08 15:44:46

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...