Administraţie

2018-04-12, 12:40:07

Primăria Slatina, un nou pas pentru implementarea proiectelor de la fosta Unitate Militară

Primăria Slatina şi Armata Română a semnat un nou protocol pentru preluarea de către municipalitate a terenului fostei unităţi militare din Slatina.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că protocolul urmează să fie aprobat într-o şedinţă a Consiliului Local, joi. Totodată, consilierii vor aproba şi indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui parc pe terenul fostei UM.

„S-a semnat protocolul cu reprezentanţii Armatei Române pentru reincluderea în domeniul public şi privat al municipiului Slatina a terenului fostei unităţi militare. Vom organiza o şedinţă de îndată a Consiliului Local pentru a aproba acest protocol. Tot astăzi, în aceeaşi şedinţă, vom supune aprobării aleşilor locali indicatorii tehnico-economici pentru parcul pe care îl vom construi la fosta unitate militară”,
a declarat Emil Moţ.

Noul protocol vine după ce Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, retransmiterea terenului fostei unităţi militare de pe bulevardul A.I. Cuza către Primăria Slatina.
Potrivit hotărârii de guvern, „după preluare, partea de imobil transmisă (...) se va utiliza pentru realizarea obiectivului «Ansamblu multifuncţional cu următoarele funcţiuni: locuinţe, dotări aferente acestora, servicii, comerţ, zone verzi, sport şi agrement», într-un termen de 5 ani, conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Slatina nr. 9/2018”.

Noua hotărâre a guvernului a fost emisă după ce primarul Slatinei Emil Moţ a reuşit să renegocieze înţelegerea cu MApN, astfel că primăria nu va mai trebui să cedeze 48 de locuinţe, urmând în schimb să reabiliteze un cămin al armatei. De asemenea, în cazul Cercului Militar, primarul a reuşit să prelungească termenul pentru reabilitarea clădirii.

Pentru ca noul contract să-şi producă efectul a trebuit ca unitatea militară să revină la minister, doar pentru ca Primăria Slatina să o primească înapoi.
Pentru prima dată, terenul fostei unităţi militare din oraş a fost preluat de municipalitate în urma unei hotărâri de guvern din 26 septembrie 2012.

Municipalitatea a finalizat studiul de fezabilitate pentru construcţia unui parc, pe mai bine de trei hectare din terenului fostei unităţi militare din Slatina. Tot acolo, municipalitatea negociază cu o firmă pentru construcţia unui mall. De asemenea, pe terenul fostei unităţi militare vor fi construite blocuri de locuinţe, dar şi o grădiniţă şi o creşă.

Comentarii

Redacţia

2018-04-12 12:40:07

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...