Administraţie

2019-05-14, 17:27:59

Primăria vrea să încheie contractul pentru construcţia unui mall la fosta unitate din Slatina, în toamnă. Patru firme sunt interesate

Contractul pentru construcţia unui mall pe terenul fostei unităţi militare din Slatina, unde deja se construieşte un parc şi un restaurant McDonald’s, ar putea fi semnat în această tomnă, potrivit primarului Emil Moţ.

Emil Moţ a declarat că, până în acest moment, patru firme şi-au manifestat interesul, însă speră ca numărul acestora să fie mai mare.

„Suntem la discuţii, la partea de cărţi funciare, iar cei care vor să construiască îşi iau documente de peste tot ca să vadă cum este terenul, să vadă dacă există vreo problemă şi eu zic că, undeva în luna septembrie, vom semna contractul pentru construirea unui mall în Slatina. Îmi doresc să vină şi mai multe firme, să se bată, iar preţul să fie cât mai mare”, a declarat Moţ.

Noul mall din Slatina ar urma să fie construit pe o suprafaţă de 75.359 metri pătraţi.

Între timp, parcul pe care municipalitatea îl amenajează pe terenul fostei unităţi militare din Slatina prinde contur, de la zi la zi, iar reprezentanţii primăriei spun că lucrările vor fi gata la începutul lunii august. Muncitorii au făcut aleile şi au plantat copacii. Totodată, s-a turnat chioşcul care va funcţiona în mijlocul zonei de agrement este gata. De asemenea, s-a construit şi o nouă stradă ce va uni străzile Artleriei şi Tunari.

Recent au fost instalate şi accesoriile celor două locuri de joacă din parc. Pe lângă spaţiul verde, noul parc va avea şi un teren de sport, o pistă de alergare de tartan şi un spaţiu comercial cu terasă. Totodată, parcul va avea şi o parcare pentru 200 de locuri.
Investiţia pentru construcţia acestui parc de peste trei hectare se ridică la aproape 15 milioane de lei, fonduri din bugetul local al Primăriei Slatina.

Tot la fosta unitate militară din Slatina au început lucrările de construcţie a restaurantului McDonald’s, societatea comercială care deţine franciza celebrului lanţ de fast-food având ca termen de finalizare tot luna august.
Restaurantul va avea o suprafață de 400 de metri pătrați, o terasă în aer liber, McDrive, un spațiu de joacă exterior și o parcare.

3.443 de metri pătrați reprezintă suprafața concesionată de această firmă de la primărie, pe o perioadă de 49 de ani. Obiectivul de investiţii are o valoare de 7,5 milioane lei şi va crea 60 de noi locuri de muncă.
Societatea a recrutat o parte din personalul de care va avea nevoie, viitorii angajați fiind în această perioadă la cursuri de formare.

Comentarii

Redacţia

2019-05-14 17:27:59

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...