Agricultură

2018-02-06, 14:54:17

Primarii din Bazinul legumicol Pleşoiu-Strejeşti-Grădinari au eliberat adeverinţe fermierilor pentru înscrierea în Programul „Tomate”, doar după controale în teren

Primarii din Bazinul legumicol Pleşoiu-Strejeşti-Grădinari au condiţionat eliberarea adeverinţelor pentru fermierii care doresc înscrierea în Programul de sprijinire a cultivatorilor de tomate cu vizite în teren, de unde să rezulte clar suprafaţa ce va fi cultivată cu roşii.

Peste 2.700 de cereri pentru accesarea Programului de minimis pentru cultivatorii de tomate au fost depuse la DAJ Olt, în acest an, de către fermierii olteni, iar numărul îl depăşeşte cu mult pe cel din primul ciclul din 2017.

Reprezentanţii DAJ Olt au precizat că majoritatea fermierilor ce au venit cu cererile sunt din partea de sud a judeţului. Primarii din bazinul legumicol Pleşoiu-Strejeşti-Grădinari au condiţionat eliberarea adeverinţelor din care rezultă suprafaţa deţinută şi cultivată cu controlul în teren.

Viceprimarul de la Strejeşti, Ion Daviduică, a precizat că la nivelul comunei au fost eliberate 80 de adeverinţe, inginerii din primărie efectuând vizite în teren.

„Inginerii din cadrul primăriei fac controale în teren înainte de eliberarea adeverinţelor. Merg pe teren şi verifică dacă deţin suprafaţa declarată. Cei de la DAJ Olt ne-au transmis clar că trebuie să se elibereze adeverinţele, dar să deţină real solariile. Noi am eliberat cam 80 de adeverinţe, în acest an, şi avem aproape cinci sute de fermieri care fac legumicultură”, a spus viceprimarul din Strejeşti.    

Astfel de controale au fost efectuate şi la fermierii din Pleşoiu, unde au fost eliberate până acum 140 de adeverinţe pentru înscrierea în Program.

„Nu le putem da adeverinţă, dacă ei nu au suprafaţa respectivă. Trebuie să verificăm. Au venit destul de mulţi ca să le dăm aceste adeverinţe. Inginerul face o vizită în teren şi măsurători. Sunt mulţi fermieri care nu au doar o mie de metri pătraţi, au şapte mii, cinci mii de metri pătraţi. Important este să se hotărască unde pun tomatele. Se încheie un proces verbal de constatare şi asta este tot. Apoi i se eliberează adeverinţă. Două sute de legumicultori din comuna noastră au fost înscrişi anul trecut în Program, iar în 2018 am eliberat 140 de adeverinţe, şi mai vin în continuare. Unii aşteaptă pentru toamnă”, a spus viceprimarul din Pleşoiu, Alin Nicuţ.


Comentarii

Redacţia

2018-02-06 14:54:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...