Administraţie

2020-04-02, 19:46:10

Primarul Moţ cere modificarea legii pentru ca primăriile să poată achiziţiona mai uşor materiale de protecţie pentru cetăţeni

După ce a reuşit să achiziţioneze 1.400 de dispozitive pentru dezinfectare şi substanţele aferente, la doar o zi după emiterea ordonanţei militare, în ciuda dificultăţilor întâmpinate, primarul Slatinei, Emil Moţ, cere Guvernului să schimbe Legea achiziţiilor publice, pe perioada stării de urgenţă.

Emil Moţ a arătat că Guvernul României a pus încă o povară în spatele administraţiilor publice locale, o dată cu prevederile acestei ordonanţe.

„Am avut o ordonanţă militară, Guvernul României a aruncat în sarcina primarilor şi a primăriilor să montăm la fiecare scară de bloc aceste dispensere. Ne-a dat o zi la dispoziţi. Unii dintre noi, primarii, am reuşit să ne organizăm şi să achiziţionăm dispenserele şi dezinfectantul necesar”, a declarat primarul.

El a explicat că municipalitatea slătineană a decis să achiziţioneze aceste dispozitive de dezinfectare, deşi ordonanţa prevede că autorităţile locale asigură doar montarea lor.

„În ordonanţă, domnul ministru Vela spune că trebuie să asigurăm montarea. Noi n-am mai aşteptat şi le-am şi achiziţionat. Să ştiţi, domnule ministru Vela, că slătinenii şi  noi, la primărie, încă mai aşteptăm să ne trimiteţi dispenserele. Nu cred că vor veni vreodată de la dumneavoastră aşa că noi le-am achiziţionat şi le vom monta în continuare”, a mai spus Moţ.

Primarul Slatinei cere Guvernului să schimbe Legea achiziţiilor publice astfel încât achiziţia de materiale pentru protecţia populaţiei, în perioada pandemiei, să se facă mai lesne.

„Am o mare rugăminte la tot ce înseamnă Guvernul României: să schimbe Legea achiziţiilor publice pe perioada stării de urgenţă pentrut tot ce înseamnă aceste materiale de protecţie pentru populaţie. Am înţeles, luăm un pic din povara care este în spatele acestui guvern, dar avem rugămintea să ne ajute şi ei pe noi”, a conchis Emil Moţ.

400.000 lei este suma pe care municipalitatea slătineană a plătit-o pentru cele 1.400 de dispozitive şi soluţii dezinfectante.

Comentarii

Redacţia

2020-04-02 19:46:10

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...