Comunitate

2020-03-25, 16:54:02

Primarul Slatinei: „Este necesar, iar acum şi obligatoriu, să staţi în case pentru a vă proteja”

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a făcut un nou apel la cetăţenii oraşului şi în special la cei trecuţi peste 65 de ani, să nu iasă din casă decât dacă este neapărat nevoie.

Edilul spune că doar acţionând împreună va fi posibilă depăşirea acestei crize.

„Dragii mei, trecem cu toţii printr-o perioadă sensibilă şi este extrem de important să conştientizăm că avem în faţă o provocare pe care numai împreună o putem depăşi cu bine. Astăzi mă adresez în special părinţilor şi bunicilor noştri, acei oameni minunaţi care ne-au crescut şi au avut grijă de noi şi care acum iată sunt cei mai vulnerabili în faţa acestui virus nemilos care ne-a dat tuturor vieţile peste cap. După cum ştiţi, de astăzi a intrat în vigoare o nouă ordonanţă militară care impune reguli stricte persoanelor cu vârstă peste 65 de ani. Statisticile şi specialiştii arată că acestea sunt cele mai vulnerabile în faţa pandemiei de coronavirus şi de aceea este necesar, iar acum şi obligatoriu să staţi în case pentru a vă proteja. Conform Ordonanţei 3, este permis pentru cei de peste 65 de ani să iasă afară daor între orele 11 şi 13, strict pentru cumpărături sau asistenţă medicală şi numai dacă este nevoie urgentă”, a spus Moţ.

Totodată, primarul a arătat că angajaţii municipalităţii le pot face cumpărăturile persoanelor aflate în nevoie. Acestea pot suna la numerele de telefon: 0349.801.570; 0765.381.606; 0766.677.906, de luni până joi, între orele 9.00-16.00, şi vineri, între orele 9.00-14.00.

„Dragii mei, tuturor celorlalţi vă recomand ca în acest interval orar să evitaţi să ieşiţi din casă pentru ca cei mai în vârstă să-şi facă cumpărăturile în cel mai scurt timp. În cazul în care totuşi, cei mai tineri dintre noi întâlnesc vârstnici la magazine sau la farmacie, vă rog să le acordăm acestora prioritate la rând. În plus, cu toţii trebuie să păstrăm o distanţă minimă de 1,5 metri faţă de o altă persoană, indiferent de locul în care ne aflăm. Cei care locuiesc singuri, nu se pot deplasa şi nu au pe nimeni apropiat care să-i aujute cu cumpărăturile necesare, pot apela la Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei şi vor primi ajutor”, a mai spus Emil Moţ.

Primarul a făcut un apel la respectarea prevederilor Ordonanţei militare nr. 3.

„Trebuie să înţelegeţi că, protejându-vă pe dumneavoastră, îi protejaţi şi pe cei dragi, dar şi pe noi toţi. Gândiţi-vă că statul în casă este atât de uşor, în comparaţie cu statul în spital, intubat sau chiar mai rău. Dragi slătineni de toate vârstele, vă rog din suflet să respectaţi cu stricteţe regulile impuse de ordonanţa militară, să înţelegeţi că este mai simplu să prevenim decât să ajungem să numărăm pierderi de vieţi. Haideţi să alegem să fim sănătoşi! Putem face asta împreună!”, a conchis primarul.   

Comentarii

Redacţia

2020-03-25 16:54:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...