Agricultură

2018-05-02, 16:07:39

Primele căpşune olteneşti, în Piaţa Zahana. 20 de lei kilogramul de trufandale

Un tânăr din Obârşia, revenit în ţară după ani de muncă în Anglia, a reuşit să pună pe picioare o adevărată fermă agricolă. Miercuri, a scos în Piaţa Zahana primele căpşune olteneşti.

Ionuţ Radu spune că are 3.000 de metri pătraţi pe care cultivă căpşune, jumătate din suprafaţă fiind în solar.

„Am 3.000 de metri pătraţi de căpşune, jumătate sunt în spaţiu protejat, în solar. Astăzi suntem prima oară la piaţă, dar de mâncat avem de câteva zile deja. Le vindem cu 20 de lei kilogramul. Preţul acesta l-am găsit în piaţă, mai este o persoană tot cu căpşune româneşti. La ora aceasta, preţul este mulţumitor, dar vorbim de două săptămâni cu preţul acesta, apoi va scădea la 7-8 lei, şi tot aşa. Pentru cei care le au în spaţiu protejat nu mai este rentabil să le vinzi cu 3-4 lei kilogramul”,
ne-a declarat Ionuţ Radu.

Primele căpşune olteneşti pot fi găsite lângă tonomatul de lapte din Piaţa Zahana, zonă în care tânărul vinde şi zmeurică sau roşii.

Pentru anul acesta, tânărul fermier spune că se aşteaptă să producă peste patru tone de căpşune, iar de anul viitor şi-ar dori să se extindă.

„În principiu le vom vinde la piaţă, estimez că voi avea 4-5 tone de căpşune. Dar urmează să am şi o întâlnire cu reprezentanţii Carrefour să vedem dacă putem avea o colaborare pe viitor. Mi-am propus să mă extind, dar sunt blocat de chestia asta cu piaţa. Un intermediat poate astăzi îmi ia, apoi spune că nu mai are bani şi vrea să-şi impună preţul lui şi aşa ajug într-un cerc vicios”, mai spune Ionuţ Radu.

Comentarii

Redacţia

2018-05-02 16:07:39

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...