Comunitate

2020-07-28, 13:41:45

Primele decizii judecătorești în baza noii legi a carantinei și izolării. Ce au decis magistraţii

Au început să apară primele decizii judecătorești în cazul noii legi a carantinei și izolării, care a intrat în vigoare în urmă cu exact o săptămână. O instanță din Galați a înlocuit internarea cu izolarea la domiciliu a unei tinere sportive de performanță, în timp ce un judecător din Târgu Mureș a anulat deciziile de izolare la domiciliu pentru doi români întorși din Suedia în urmă cu o săptămână, înainte de actualizarea listei cu țările verzi.

Decizia judecătorilor din Galați se referă la cazul unei tinere minore, sportive de performanță, confirmată cu coronavirus, asimptomatică, arată digi24.ro.

Judecătorul a considerat că, având în vedere creșterea accentuată a numărului de cazuri în Galați, spitalele ar putea ajunge să fie sufocate, astfel că internarea fără să se țină cont de cazul particular al unui pacient ar putea pune medicii în dificultate în a asigura îngrijirea necesară pacienților în stare gravă.

În plus, judecătorul a constatat că Direcția județeană de Sănătate Publică din Galați nu a analizat situația pacientei și nu a ținut cont că ea și mama ei puteau să se izoleze la domiciliu și să își asigure cele necesare.

În cel de-al doilea caz, instanța din Târgu – Mureș a constatat că autoritățile nu mai actualizaseră lista țărilor verzi de la începutul lunii iulie. Astfel, cei doi români la care face referire decizia judecătorească au revenit în România din Suedia la momentul în care acolo erau cazuri mai puține la 100.000 de locuitori decât în țara noastră, așa că nu mai era necesară izolarea la domiciliu. În consecință, instanța a anulat decizia de izolare în cazul lor.

Comentarii

Redacţia

2020-07-28 13:41:45

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...