Actualitate

2018-12-04, 15:49:05

Primii bani vor ajunge la fermierii olteni afectaţi de pesta porcină africană spre finalul acestei săptămâni

Primii bani vor ajunge la fermierii olteni afectaţi de pesta porcină africană spre finalul acestei săptămâni

Echipele DSVSA Olt au efectuat şi astăzi (n. red- 4 decembrie) verificări în gospodăriile din Rusăneşti, unde proprietarii nu au fost găsiţi acasă. Din 23 noiembrie şi până pe 3 decembrie, au fost omorâţi 590 de porci la Rusăneşti, excepţie făcând lotul de 29 de porci ucişi la Cilieni după confirmarea focarului.

Reprezentanţii DSVSA Olt au precizat că toţi proprietarii de exploataţii de porcine în care s-au dispus măsuri zoosanitare de combatere a pestei porcine africane vor fi despăgubiţi. Astfel, până la acest moment au fost întocmite 115 dosare de despăgubiri, dintre care 29, cu o valoare de 63.830 lei, fiind finalizate.

Primii bani ar putea ajunge în conturile fermierilor spre finalul acestei săptămâni.

„Se preconizează că primele plăți pentru despăgubirea proprietarilor animalelor afectate de pesta porcină africană se vor face spre sfârșitul acestei săptămâni. Un număr de 86 dosare de despăgubire se află în curs de soluționare”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

La această dată se afla sub restricție din cauza evoluției focarelor de pestă porcină africană localitățile Băbiciu, Scărișoara, Tia Mare și Cilieni, zone în care sunt impuse măsuri de punere sub supraveghere sanitară veterinară a exploatațiilor, restricții de mișcare din și către exploatațiile din interiorul localitaților și între localități, a animalelor, a unor materiale susceptibile de a fi contaminate (carcasele, furajele, gunoiul de grajd, tulbureala etc.), sunt instalate dezinfectoare la intrarea și ieșirea din exploatații și filtre rutiere.

Specialiştii din cadrul DSVSA Olt cer oltenilor să anunţe medicii veterinari dacă suinele din gospodăriile lor prezintă semne de boală.


Comentarii

Redacţia

2018-12-04 15:49:05

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...