Agricultură

2018-05-15, 21:24:35

Primii purcei din rasa Mangalița au ajuns la Slătioara, Găneasa și Balș

În această după-amiază, primii trei fermieri olteni înscriși în Programul de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna și Mangalița au primit purceii. 22 de capete au fost aduse din județul Gorj.

Opt purcei au ajuns la Găneasa, alți opt la Slătioara și șase la un crescător din Balș. Reprezentanții Direcției Agricole Olt s-au ocupat de aducerea lor din Gorj și distribuirea către crescătorii olteni. 

„Am depus cerere pentru opt purcei și astăzi i-am primit. M-am documentat pe internet despre această rasă, nu am mai crescut până acum porci din rasa Mangaliță, dar am consumat carne și este deosebită față de altă carne de porc”, a declarat Alexandru Șerban, din Găneasa. 

Fermierul spune că și-a dorit să se înscrie în program pentru a mânca sănătos, dar și factorul financiar l-a atras. 

„Mi-am dorit, în primul rând, ca această rasă autohtonă să nu dispară. Vreau să consumăm în gospodărie această carne, care este foarte sănătoasă. Este un program bun, purceii se dau gratuit și ni se asigură abatorizarea”, a mai spus fermierul din Găneasa. 

455 de olteni s-au înscris în program, cu o cerere de peste 4.000 de purcei. 

„Astăzi am demarat Programul pentru susținerea crescătorilor de porci din rase autohtone, în județul Olt. Am livrat primii 22 de purceluși către trei fermieri. Au fost aduși din Gorj, pentru că acolo încă nu au identificat un procesator, astfel că i-au cedat pentru Olt. Estimăm că luna viitoare vom putea face prima livrare de purcei de la furnizori din județul Olt”, a declarat directorul DAJ Olt, Dragoș Drăghicescu.

Comentarii

Redacţia

2018-05-15 21:24:35

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...