Prina: „Am curajul să vorbesc de un al doilea parc industrial la Slatina”

Primarul Slatinei, Minel Prina, a declarat, marţi, în cadrul unei dezbateri pe teme de business, desfăşurată la sediul CJ Olt, că primăria este pregătită să înfiinţeze un al doilea parc industrial, dacă cel înfiinţat la ieşirea din oraş spre comuna Milcov se va dovedi neîncăpător pentru investitori.

Minel Prina a vorbit despre realizarea unui parc industrial pe terenul fostei unităţi militare situată între Slatina şi comuna Brebeni, cu care municipalitatea se va asocia alături de Consiliul Judeţean Olt. Consilierii locali slătineni şi-au dat acordul, anul trecut, pentru preluarea terenului de la Brebeni, Primăria Slatina trebuind, în schimb, să reabiliteze un bloc de locuinţe, deţinut de MApN. Preluarea a fost întârziată de refuzul iniţial al legislativului comunei din vecinătatea Slatinei, aleşii locali invocându-şi dreptul de a decide ce se va întâmpla cu terenul aflat pe teritoriul localităţii.

 

„Am curajul să vorbesc, în viitorul apropiat, de un alt parc industrial, care de această dată trebuie să se realizeze în colaborare cu Consiliul Judeţean şi cu comuna Brebeni. Acolo, spre comuna Brebeni, avem un teren de 15 hectare care stă efectiv pârloagă. Este un teren al Ministerului Apărării şi am făcut deja demersuri pentru a primi acest teren şi pentru a realiza exact ceea ce realizăm acum pe terenul dinspre Milcov. Sigur nu vom avea probleme cu comuna Brebeni, ci ne vom uni să preluăm acest teren”, a declarat Prina.


Numele primilor „locatari” ai parcului industrial înfiinţat de primărie la ieşirea din Slatina spre comuna Milcov vor fi aflate, peste două săptămâni. Atunci va avea loc licitaţia pentru vânzarea loturilor terenului de aproximativ 30 de hectare, potrivit anunţului primarului Minel Prina.

Parcurile industriale, avantaj pentru toţi oltenii

Primarul Slatinei a mai arătat că înfiinţarea de parcuri industriale în zona Slatinei ar aduce beneficii tuturor locuitorilor judeţului, care şi-ar putea găsi mai uşor locuri de muncă.

 

„Avantajul nu este numai pentru Slatina, ci pentru toţi locuitorii acestui judeţ sau cel puţin pentru cei din zona periurbană a municipiului. Ştiţi cu toţii că în Slatina vin să muncească oameni de la Osica, dar şi de la Cârlogani. Vin din toate zonele judeţului şi poate că acesta este un dezavantaj pentru noi, ca şi municipiu. Spre exemplu, din Piteşti, foarte mulţi oameni merg şi muncesc la Mioveni şi vin şi îşi cheltuiesc banii în Piteşti, iar în Slatina este invers. Problema nu este aceasta, ci să vedem cum ne unim, cum punem umărul şi cum putem să facem lobby pentru a obţine acest lucru pentru comunitate”, a mai spus Prina.