Administraţie

2013-12-03, 18:08:31

Prina: „Loctrans să participe la licitaţiile pentru traseele extraurbane”

Primarul Slatinei a cerut societăţii pentru transport în comun din Slatina să participe la licitaţiile pentru traseele extraurbane.

Minel Prina spune că dacă Loctrans va reuşi să îşi adjudece licitaţiile pentru trasele extraurbane, contribuţia consiliului local la bugetul societăţii se va diminua semnificativ. Aleşii locali au votat, săptămâna trecută, un proiect de hotărâre privind o rectificare bugetară, Loctrans primind 150.000 de euro pentru achitarea ratelor de leasing pentru patru autobuze şi un autocar.

 

„O altă necesitate a fost să alocăm suma de 150.000 de lei pentru a achita leasingul pentru nişte autobuze. Ştim că se pregătesc licitaţiile pentru trasee şi, în acest sens, am trasat sarcini clare celor de la Loctrans să participe la aceste licitaţii pentru a micşora efortul financiar al consiliului local în cazul în care câştigă astfel de trasee extraurbane”, a declarat Minel Prina.


Prin achiziţionarea acestor autovehicule, primăria a mărit capitalul social al Loctrans, societatea de transport în comun îndeplinind astfel condiţiile pentru a se înscrie la licitaţia pentru traseele judeţene de transport. În prezent, autobuzele Loctrans circulă pe trei trasee metropolitane, Slatina-Slătioara şi retur, Slatina-Criva şi retur, Slatina-Izvoru şi retur. Loctrans are în proprietate, în total, 14 autobuze şi un autocar.


În acelaşi proiect privind rectificarea bugetului, municipalitatea a luat bani de la Aparatul Permanent al primarului pentru a-i aloca fondului de salarii de la DADPP.

 

„Rectificarea de buget are scopul de a aloca resurse financiare acolo unde am rămas descoperiţi. În acest sens, este Direcţia Administrarea Domeniului Public şi Privat, care şi-a cheltuit toate sumele de bani. Luăm din altă parte, de unde avem economii, anume de la Aparatul Permanent al primarului şi suplimentăm această sumă astfel încât toţi salariaţii să beneficieze de salarii până la sfârşitul anului. De fapt, nu sunt probleme, este vorba despre un buget care tot timpul suferă modificări”, a spus Prina.

Comentarii

Redacţia

2013-12-03 18:08:31

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...