Prina: „Peste două săptămâni, licitaţie pentru terenul parcului industrial”

Numele primilor „locatari” ai parcului industrial înfiinţat de primărie la ieşirea din Slatina spre comuna Milcov vor fi aflate, peste două săptămâni. Atunci va avea loc licitaţia pentru vânzarea loturilor terenului de aproximativ 30 de hectare, potrivit anunţului primarului Minel Prina.

Edilul a opinat că preţul de pornire licitaţie este unul accesibil, loturile fiind împărţite în două zone. Minel Prina a arătat şi facilităţile pe care municipalitatea le pune la dispoziţia viitorilor investitori.

 

„Peste două săptămâni - şi acest forum se pliază întocmai ca o mănuşă pentru această activitate - vom lansa în licitaţie vânzarea terenului din acest parc industrial cu o suprafaţă de aproximativ 30 de hectare, unde cei care vor să vină să investească au facilităţi. Este vorba de scutirea la plata impozitului privind terenul, scutirea la plata impozitului privind clădirile şi scutirea la plata taxelor privind autorizaţia de construire. Vreau să vă spun că preţul de pornire este mai mult decât accesibil. Sunt două zone: 3,5 euro metrul pătrat şi 4,5 euro metrul pătrat. Pe lângă aceste facilităţi, taxa de administrare a parcului industrial este una dintre cele mai mici din ţară”, a declarat Prina.


Primarul Slatinei spune că pe terenul dintre municipiul reşedinţă de judeţ şi comuna Milcov pot fi dezvoltate afaceri din orice domeniu.

 

„Încercăm să fim atractivi, să atragem investitori care să deschidă fabrici, activităţi în domeniul textil, în domeniul carmangeriei, că tot vorbim că judeţul Olt este un judeţ agricol eminamente”, a mai spus edilul. Ideea înfiinţării unui parc industrial în Slatina a venit după ce, în anul 2011, Primăria Slatina a primit înapoi gratuit terenul de aproape 30 de hectare pe care îl vânduse, în 2007, firmei Honsel.

 

Este vorba de o suprafaţă pe care trebuia construită o fabrică. Firma care trebuia, conform contractului de vânzare-cumpărare, să dea drumul la producţie şi să angajeze personal se confruntă însă cu mari probleme financiare, intrând în insolvenţă. Astfel, societatea nu a mai putut să onoreze contractul de vânzare-cumpărare prin care se obligau să angajeze personal şi, etapizat, până în anul 2015 să facă investiţii. Firma a preferat să restituie terenul fără alte pretenţii, evitând să plătească penalizări în baza contractului.

Utilităţile, în grija municipalităţii

Primarul Minel Prina a mai arătat că facturile pentru introducerea utilităţilor în parcul industrial vor fi suportate tot de municipalitate.


„Noi vom investi în tot ceea ce înseamnă utilităţi. În momentul de faţă, acolo avem o reţea electrică ce suportă un consum de doi megawaţi, avem canalizare, iar apa şi gazele sunt în apropiere. În funcţie de succesul nostru, de cerinţele investitorilor, de cei care vor veni acolo, vom introduce toate aceste utilităţi până în poarta terenului pe care şi l-au achiziţionat respectivii”
, a afirmat primarul Prina.