Societate

2017-07-04, 16:47:30

Producător de la Curtişoara: „Ni se strică marfa pe mese. În bucătăria oltencelor nu se mai găteşte”

Fermierii olteni care îşi aduc marfa în Piaţa Zahana se plâng că cererea orăşenilor pentru legumele lor scade de la un sezon la altul. Producătorii spun că li se strică marfa pe mese şi pentru că oltencele nu mai gătesc, iar obiceiurile culinare s-au schimbat.

Lucrurile se schimbă şi în bucătăria oltencelor. Acestea nu mai au timp să gătească şi petrec tot mai puţin timp în bucutărie. Chiar şi gusturile culinare se schimbă în tandem cu vremurile. Astfel, dacă nu mai gătesc, nu mai au nevoie de legume proaspete din piaţă.

Anişoara Pîrnă produce legume în gospodăria sa de la Curtişoara, de unde aduce în Piaţa Zahana castraveţi, mai multe tipuri de fasole verde, sfeclă roşie şi fructe.
Femeia se plânge că i se strică marfa pe masă, cererea slătinenilor pentru legumele ei scade de la an la an.

„În bucătăria oltencelor nu se mai găteşte. Ne luptăm cu mentalitatea oltenilor. Nu mai cumpără legume proaspete ca să-şi pregătească mâncare. Ni se strică marfa pe mese. În bucătăria românească era loc pentru marfa noastră. Nu este posibil ca într-o zi să nu mă întrebe nimeni de fasole”, a spus Anişoara Pîrna.

Un alt producător din Piaţa Zahana spune că oltencele nu mai gătesc din comoditate.

„Oltencele nu mai gătesc din comoditate, din acest motiv marfa noastră nu mai este căutată. Este mai simplu să-şi cumpere un covrig sau alte prostii, gen fast-food. Şi ne întrebăm de ce suntem tot mai bolnavi”,
a spus o altă femeie.

Comentarii

Redacţia

2017-07-04 16:47:30

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...