Produse etichetate necorespunzător, în abatoare, restaurante, fast-food-uri, pizzerii şi supermarketuri. O braserie, închisă din cauza mizeriei

DSVSA Olt a derulat în octombrie sute de acţiuni de control în restaurante, braserii, fast-food-uri, pizzerii, laboratoare de cofetărie şi patiserie, puncte mobile, supermarket-uri, magazine alimentare, magazine de desfacere a peştelui, carmangerii, măcelării şi pieţe agroalimentare. Au fost descoperite produse ce nu erau etichetate corespunzător. O braserie a fost închisă din cauza mizeriei.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 13 avertismente şi două sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.200 de lei. De asemenea, a fost emisă o ordonanţă de suspendare a activităţii pentru o braserie, unde s-a constatat neigienizarea spaţiilor şi a echipamentelor de lucru, lipsa etichetelor pe unele produse, fiind reţinute oficial zece kilograme de produse din carne şi semipreparate.

În cursul lunii octombrie, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt a desfășurat acțiuni de control în domeniul igienei alimentare, în vederea preîntâmpinării apariţiei unor episoade de toxiinfecţii alimentare, în urma consumului de alimente.

Au fost verificate 303 obiective, unele autorizate, altele ce nu erau înregistrate sanitar veterinar. Inspectorii DSVSA Olt au descoperit mai multe nereguli.

„Au fost verificate 303 obiective, atât autorizate, cât şi înregistrate sanitar veterinar, respectiv abatoare, unităţi de produse din carne, centre de ambalare ouă, depozite frigorifice, restaurante, braserii, fast-food-uri, pizzerii, laboratoare de cofetărie şi patiserie, puncte mobile, supermarket-uri, magazine alimentare, magazine de desfacere a peştelui, carmangerii, măcelării, pieţe agroalimentare. Cu ocazia acestor controale au fost depistate nereguli de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, respectiv: etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție şi de comercializare, manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea programului de autocontrol şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi nerespectarea criteriilor de compatibilitate”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.