Învăţământ

2019-11-04, 14:14:43

Program educaţional privind consilierea profesională timpurie a elevilor de gimnaziu, lansat la Liceul „Alexe Marin” Slatina

Elevi de la trei şcoli gimnaziale din judeţul Olt participă, marţi, la evenimentul de lansare a unui program educaţional privind consilierea profesională timpurie, care se desfăşoară la Liceul Tehnologic „Alexe Marin” din Slatina.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Liceul Tehnologic „Alexe Marin” din Slatina este vorba despre lansarea Proiectului AVE („Asta Vreau Eu!”) din cadrul campaniei naționale cu titlul ”Programul educațional privind prevenirea în mediul lucrativ și consilierea profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial” – inițiată de Inspecția Muncii.

Parteneri sunt Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt Inspectoratul Școlar Județean Olt, Școala Gimnazială Nr. 1 Slatina Școala Gimnazială Mărunței, Școala Gimnazială Coteana şi Școala Gimnazială Strejești de Jos.

Evenimentul va avea loc în data de 5 noiembrie 2019, începând cu ora 14.00, la sediul liceului din Slatina, strada Cireașov, nr. 10, județul Olt.

„Implementarea proiectului «AVE» a pornit de la convingerea că nu este prematur să se prezinte elevilor conceptele de bază care, pentru adulți, sunt reunite sub denumirea generică de securitate şi sănătate în muncă. Dacă elevii parcurg un proces de învăţare timpurie despre securitate şi sănătate în muncă, acestea vor deveni o parte integrantă, firească a modului în care vor reacţiona la contactul cu pericolele, iar această atitudine îi va însoţi pe tot parcursul vieţii profesionale”, se arată în comunicatul citat.

Comentarii

Redacţia

2019-11-04 14:14:43

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...