Agricultură

2020-02-14, 11:39:18

Programul lâna nu a fost încă lansat. Fermierii vor primi subvenţie doar pe patru kilograme de lână per oaie

Ministerul Agriculturii va lansa, în perioada următoare, şi Programul de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii. Noi condiţii vor fi stabilite şi pentru acest ajutor de minimis.

Ca element de noutate va fi introdusă o cantitate maximă de lână pe cap de oaie pentru care trebuie făcută dovada comercializării, adică patru kilograme pe animal.

Oficialii de la Ministerul Agriculturii spun că în urma unor inspecţii s-au constatat nereguli. Au fost fermieri care au cerut subvenţia pentru o cantitate foarte mare de lână, raportat la numărul de animale. Astfel, între-un raport de inspecţie se arată că o oaie a dat 36 de kilograme de lână, ceea ce este imposibil.

Ajutorul de minimis pentru fiecare kilogram de lână comercializat este de doi lei.

Anul trecut, patru tone de lână de la Vădăstriţa şi de la Izvoarele au fost duse la un centru de colectare din Sibiu. În total, cei doi ciobani au primit 8.000 de lei.


Comentarii

Redacţia

2020-02-14 11:39:18

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...