Agricultură

2020-02-11, 11:04:16

Programul „Usturoiul” continuă şi în acest an. Cultivatorii trebuie să deţină Registrul pentru tratamentele aplicate

Programul destinat cultivatorilor de usturoi continuă şi în acest an. Ministerul Agriculturii a lansat în dezbatere publică Proiectul pentru aprobarea Schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi”. În termen de zece zile pot fi depuse opinii şi sugestii.

Fermierii trebuie să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază se află suprafeţele cultivate cu usturoi, trebuie să deţină un Registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor. Practic, statul vrea să aibă un control al substanţelor folosite de fermieri.

Valoarea sprjinului este de maximum 14.248 lei pe hectar, care reprezintă contravaloarea în lei a maximum 3.000 de euro pe hectar. Ajutorul de miminis pe durata a trei exerciţii financiare nu va depăşi 20.000 de euro.   

Specialiştii DAJ Olt vor verifica existenţa culturii şi evaluează producţia înainte de recoltare. Valorificarea producţiei de usturoi se va face în perioada 1 iulie-20 noiembrie, iar documentele justificative care să ateste valorificarea producţiei se depun la DAJ Olt până la 27 noiembrie.

Comentarii

Redacţia

2020-02-11 11:04:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...