Proiectul centurii mediene a Slatinei ne scapă de TIR-uri şi de dubele de marfă din oraş. Şase parcări gratuite, cu pază şi supraveghere video, dar şi transport local gratuit

În cadrul proiectului de realizare a centurii mediene a Slatinei, care leagă cele două zone industriale ale oraşului, municipalitatea va construi şi şase parcări pentru TIR-uri şi pentru dubele care în prezent ocupă parcările rezidenţiale din municipiu.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că municipalitatea vrea prin aceste proiecte să rezolve problema TIR-urilor parcate pe străzile Drăgăneşti şi Piteşti, dar şi a dubelor de marfă care ocupă parcările rezidenţiale din municipiu.

„Strada Pitești este plină de TIR-uri parcate. Strada Drăgănești, la ieșire spre Prysmian, Pirelli, Bekaert, este plină de tiruri parcate. După ce vom face proiectul acesta, ele nu vor mai fi parcate în aceste zone. Nu este obligația noastră, a municipiului Slatina, să facem locuri de parcare pentru TIR-uri. În schimb, este obligația noastră ca să creăm condiții tuturor celor care aduc plus valoare municipiului nostru. Plus valoare înseamnă toți agenții economici care beneficiază de aceste transporturi, începând de la zona industrială de la intrarea în Slatina dinspre Brebeni (Prysmian, Pirelli, Bekaert, TMK Artrom) și terminând cu partea cealaltă, unde sunt Alro, Altur, Dedeman etc”, a declarat Moţ.

Aceste parcări vor fi puse la dispoziţia transportatorilor în mod gratuit, printe facilităţi numărându-se pază şi supraveghere video.

„Deci le vom pune la dispoziție gratuit aceste parcări cu pază tuturor celor care aduc plus valoare Slatinei. În prima fază, TIR-urilor care fac transportul și, în a doua fază, dubelor din Slatina care tranzitează zi de zi orașul și care sunt parcate zi de zi în parcările noastre rezidențiale”, a mai declarat primarul Slatinei.

Edilul spune că, după ziua de muncă, șoferii autoutilitarelor vor avea la dispoziție transportul în comun cu care să se întoarcă în oraș după ce își parchează vehiculele în zonele special amenajate de la marginea Slatinei.

„Vom lărgi infrastructura Slatinei pentru transportul în comun, vom mări traseele, iar tot ce înseamnă dubele de 3,5 tone, caii de povară ai agenților economici mici, care ocupă locurile de parcare pentru autoturisme vor putea fi parcate, pe timp de noapte, în aceste parcări cu pază pe care le oferim în mod gratuit. Dimineața un autobuz sau două, depinde de câte este nevoie, îi vor duce pe cei care conduc aceste dube la ieșire din Slatina, își vor lua mașinile și își vor face ziua de muncă, așa cum trebuie. Seara, după ce se termină ziua de muncă, vom avea curse cu autobuzele electrice să îi aducă înapoi în oraș. Este un lucru care se face în toate orașele civilizate, în toate orașele mari. Slatina este un oraș care își continuă drumul spre o urbe europeană, iar aceste lucruri sunt necesare”, a mai spus Emil Moț.

Proiectul centurii mediene a Slatinei, care va face legătura între zonele industriale ale municipiului, va fi lansat în licitaţie, în două-trei săptămâni.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că valoarea proiectului este de 58.440.178 lei, sumă fără TVA. Sursa de finanţare este bugetul propriu al municipiului Slatina.

Lungimea drumului este de 5,6 kilometri. Va fi un drum cu o bandă jumătate pe sens, lat de 10 metri.