Învăţământ

2021-01-19, 16:47:29

Proiectul internaţional „Porţi Verzi”, la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”

Echipajul Cutezătorii de la Colegiul Național „Ion Minulescu”, coordonat de prof. înv. primar Corbeanu Alexandra, participă pentru al doilea an consecutiv la Proiectul Internațional „Porți verzi”, alături de școli din mai multe țări europene precum Ungaria, Slovacia, Ucraina, Serbia, Croația, Slovenia, Austria.

Proiectul se adresează elevilor cu vârste între 9 și 15 ani și se desfășoară în colaborare cu Fundația Europeană de Tineret pentru Ungaria. Scopul său este de a face din tânăra generație oamenii de mâine ai Planetei Pământ, dezvoltându-le spiritul creștin și civic.

În anul 2020, echipajul alcătuit din 12 elevi ai C.N. „Ion Minulescu” a obținut premiul al doilea în cadrul competiției ce s-a desfășurat în Europa Centrală și de Est. Acesta a constat în diplome și o tabără de 7 zile în Croația, care a fost anulată din cauza pandemiei.

Anul acesta, în urma experienței acumulate, echipajul își propune obținerea premiului întâi.

Elevii au fost felicitaţi de consilierul judeţean Mariana Matei.

„Am urmărit cu drag parcursul echipajului Cutezătorii în Proiectul Internațional “Porți Verzi”, Datini de Crăciun. Într-o perioadă în care societatea se află într-o continuă tehnologizare, elevii implicați în proiect vor să reînvie tradițiile și nimic din ce am primit de la străbuni să nu se piardă, oferind un exemplu colegilor lor , întărind astfel prin comportamentul lor ideea că “ un popor fără tradiții este un popor fără viitor”. Îi felicit pentru initiativă și așteptăm și alți elevi să li se alăture!”, a afirmat aceasta.

Comentarii

Redacţia

2021-01-19 16:47:29

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...