Sănătate

2018-11-05, 16:01:32

Proiectul pentru reabilitarea Corpului central al SJU Slatina, scos la licitaţie. Firmele au termen până pe 5 decembrie să depună ofertele

Depus la CNI la finalul anului trecut, proiectul pentru reabilitarea Corpului central al SJU Slatina a fost scos la licitaţie. Firmele au termen până pe 5 decembrie să depună ofertele.

Cea mai importantă clădire a spitalului slătinean, de 8.500 de metri pătraţi, a fost inclusă într-un amplu proiect de reabilitare, valoarea acestuia ridicându-se la peste 17 milioane de lei. Documentaţia a fost depusă la CNI, anul trecut, iar instituţia centrală a scos, acum, la licitaţie proiectul. Firmele îşi pot depune ofertele până pe 5 decembrie.

În maximum doi ani, parterul şi cele cinci etaje ale Corpului central urmează să fie reabilitate. În noul proiect nu au mai fost incluse Blocul Operator şi Terapia Intensivă care au făcut obiectul unor lucrări de reparţii în anii trecuţi.

În paralel cu proiectul derulat de CNI, Consiliul Judeţean Olt va continua transformarea Spitalului Slatina. Astfel, se lucrează la Corpul medical, unde se execută lucrări de reabilitare şi modernizare, acest proiect având o valoare de şapte milioane de lei. Totodată, a fost semnat contractul pentru reabilitarea clădirii de pe strada Toamnei, aşa numita Creşă numărul 1, unde vor fi relocate Secţia de Psihiatrie şi Centrul de Sănătate Mintală. Totodată, au fost schimbare cele cinci lifturi din Blocul Materno-Infantil şi cel din Blocul Medical.

Lucrările la Ambulatoriul din Drăgăneşti sunt finalizate, urmând a fi făcută recepţia, aici urmând să funcţioneze mai multe cabinete medicale.

CJ Olt investeşte alte trei milioane de lei în Secţia de Pneumologie de la Scorniceşti, urmând ca etajele 2 şi 3 să fie reabilitate. Vor fi înlocuite toate reţele existente, electrice, termice sau sanitare, iar saloanele şi cabinetele medicale vor beneficia de modernizări. Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti a devenit secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, în 2013, printr-o hotărâre de guvern.



Comentarii

Redacţia

2018-11-05 16:01:32

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...