Administraţie

2018-03-07, 16:42:32

Proiectul privind reabilitarea termică a Spitalului Caracal, în linie dreaptă. Investiţie de peste 10 milioane lei din fonduri europene

Primăria Caracal este aproape să semneze contractul de finanţare pentru proiectul privind reabilitarea termică a Spitalului Caracal, cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, valoarea investiţiei depăşind 10 milioane de lei.

Primarul municipiului Caracal, Liviu Radu, a declarat că proiectul se află la faza de clarificări, legislativul local aprobând, chiar miercuri, o modificare a Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI).

„Suntem în faza de clarificări pentru proiectul de la spital. Este vorba de o diferenţă de eligibilitate pentru suma de 1.900 lei. S-a constatat că această sumă trebuie plătită de noi ca primărie. Asta am aprobat astăzi în consiliul local. Eu sper să primim OK-ul, pentru că nu sunt probleme şi avem un punctaj foarte bun, şi ne vor chema să semnăm contractul”, a declarat Liviu Radu.

Potrivit Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI) şi a indicatorilor tehnico-economic, documente aprobate în şedinţa Consiliului Local Caracal de la începutul acestei luni, valoarea totală a investiţiei este de 10.133.286,89 lei, din care construcţii plus montaj - 6.753.165,78 lei. Finanţarea nerambursabilă solicitată în cadrul POR 2014 - 2020 este de 9.930.621,15 lei. Surse de finanţare: fonduri structurale FEDR - 85%, bugetul de stat - 13%, bugetul local - 2%.

Potrivit documentaţiei aprobate, investiţiile privind anveloparea clădirii, refacerea învelitorii spitalului, refacerea sistemului de iluminat, înlocuirea sistemului de distribuţie a agentului termic în incintă şi producerea acestuia din surse regenerabile gen biomasă, contribuie la creşterea eficienţei energetice a clădirii şi reducerea cât mai mare a consumurilor cu energie electrică şi termică existente.

Comentarii

Redacţia

2018-03-07 16:42:32

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...