Actualitate

2018-03-13, 13:45:36

Protecţia Consumatorului Olt trece pragul marilor centre comerciale din Slatina

Hipermarketurile din municipiul Slatina se vor trezi, pe 15 martie, cu o vizită a celor de la Protecţia Consumatorului Olt. Nu va fi vorba însă de o acţiune de control, ci despre o campanie de informare în rândul celor aflaţi la cumpărături. Acţiunea are drept scop marcarea Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor. De asemenea, acţiuni de informare cu privire la drepturile consumatorilor vor fi prezentate şi elevilor din cadrul a trei unităţi şcolare din Slatina.

Cu prilejul zilei Mondiale a Drepturilor Omului, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Olt va organiza, pe 15 martie, acţiuni de informare şi consiliere în rândul cumpărătorilor aflaţi în marile centre comerciale din Slatina. Campania se va desfăşura începând cu ora 11.00.

De asemenea, reprezentanţii Protecţiei Consumatorului Olt se vor afla în mijlocul elevilor de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, Şcoala Generală Numărul 5 Slatina şi Şcoala „Constantin Brâncoveanu” pentru a le vorbi despre drepturile pe care le au în calitate de consumatori.

În data de 17 martie 2018, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, se va organiza etapa judeţeană a Concursului „Alege! este dreptul tău!”, tema concursului fiind „Crearea unei pieţe on-line echitabile şi sigure”. Concursul va cuprinde expoziţie de desene pentru elevii claselor I-VI, iar pentru elevii claselor VII-VIII creaţii grafice, care să reprezinte mesaje ascunse în publicitatea on-line la produsele nealimentare. Faza judeţeană a concursului pentru clasele IX-XI cuprinde două probe, constând în susţinerea unui test grilă şi redactarea unui eseu cu tema „Costuri ascunse ale comerţului on-line”.

Elevii claselor IX-XI, clasaţi pe locurile I şi II la la etapa judeţeană a concursului „Alege! Este dreptul tau!” se califică la etapa naţională, care se va desfăşura în perioada 17-27 iunie 2018.

Faza judeţeană a consursului organizat sâmbătă, 17 martie, se va desfăşura la Colegiul Economic „PS. Aurelian” din Slatina.

Comentarii

Redacţia

2018-03-13 13:45:36

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...