Comunitate

2017-11-16, 09:28:04

Protest la APIA Olt. Plăţile subvenţiilor pentru crescătorii de animale, blocate

Nemulţumiţi că salariile le vor scădea chiar şi cu 30 de procente, angajaţii APIA Olt protesetează, joi dimineaţă, în faţa instituţiei. Plata subvenţiei crescătorilor de animale, care trebuia să înceapă joi este blocată.

Angajaţii APIA Olt vor opri lucru joi, între 9.00-12.00, aceştia protestând pe scările instituţiei.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor APIA, Octavian Mateescu, a declarat pentru Gazeta Noua că programul de lucrur este suspendat toată dimineaţa şi nu vor putea fi efectuate plăţile pentru crescătorii de animale.

„Este un protest spontan, aşa au hotărât salariaţii din toată ţara. În fiecare centru judeţean o să ieşim o oră-două să protestăm paşnic în faţa instituţiei. Activitatea este suspendată între 9.00-12.00, nu se vor face plăţi pentru crescătorii de animale”, a spus Mateescu.

Acesta a precizat că salariaţii sunt nemulţumiţi de pierderile salariale.

„Suntem nemulţumiţi pentru că ne scad salariile, aceasta este revendicarea noastră principală. Am tras semnalul de alarmă din vară, când a apărut Legea Salarizării. Ne-au tot amăgit, minţit că se rezolvă problema noastră. Noi am făcut plăţi, avansul este făcut de noi, cu sacrificii. Nu avem nimic cu fermierii, sunt partenerii noştri, clienţii noştri, dar vrem să tragem, un semnal de alarmă că nu se mai poate aşa. Salariile ne scad şi cu 30 la sută, fiecare salariat pierde între 700 lei - 2.800 lei, sunt scăderi mari. Noi nu cerem nicio mărire de salariu,  cerem, în situaţia în care toate preţurile au crescut, vrem să nu ne scadă”, a adăugat Mateescu.

Comentarii

Redacţia

2017-11-16 09:28:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...