Politică

2017-02-08, 12:20:22

Protestele de la Slatina: 50 de lei de protestatar. Când n-au mai venit banii, s-a „subţiat” şi mitingul

50 de lei pe seară, acesta a fost preţul plătit pentru un protestatar ca să stea în faţa Prefecturii Olt şi să ceară demisia guvernului, potrivit informaţiilor Gazeta Nouă. Banii sau mai exact lipsa lor reprezintă şi motivul pentru care numărul protestatarilor din Slatina s-a redus până la câteva zeci, în ultimele zile.

Sursele Gazeta Nouă spun că fiecare protestatar din piața din fața Prefecturii Olt a primit câte 50 de lei, în prima seară când s-a organizat un miting antiguvernamental în Slatina. Banii s-au dat pe baza unei liste, beneficiarii sumelor dându-şi şi datele din cărţile de identitate.

În cea de a doua seară, „sponsorii” doar au strâns datele de identificare promiţând că vor veni şi banii, ulterior, fără a se preciza când. Sursele Gazeta Nouă spun că banii n-au mai ajuns nici în cea de a treia seară, fapt ce a determinat grosul protestatarilor să renunţe la a mai venit la miting. Astfel, marţi seara, doar câţiva slătineni mai cereau demisia guvernului, în faţa Prefecturii.

Gazeta Nouă dezvăluia, încă după prima seară de proteste, că principalii organizatori şi participanţi la miting sunt membri şi simpatizanţi ai PNL Olt, printre aceştia numărându-se vicepreşedintele PNL Slatina Ionuţ Comănescu sau fosta consilieră locală Olimpia Medaru. Mitingul a fost autorizat de primărie, cel care s-a ocupat de obţinerea tuturor documentelor legale fiind fostul viceprimar Valeriu Matei, devenit cunoscut după un scandal cu interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, acesta din urmă înjunghiindu-l.

Comentarii

Redacţia

2017-02-08 12:20:22

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro