Economie

2019-12-16, 15:09:31

Prysmian se extinde în Parcul Industrial Slatina

Grupul Prysmian achiziţionează încă aproximativ cinci hectare de teren în Parcul Industrial Slatina, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat de consiliul local.

Terenul este situat în nordul actualului amplasament al Prysmian de 17 hectare, achiziţionat în anul 2014. Potrivit documentului aprobat de Consiliul Local Slatina, grupul italian va realiza pe noul teren investiţii „de producţie, prestări servicii, economice, de cercetare ştiinţifică, de valorificare a cercetării ştiinţifice şi/sau dezvoltare tehnologică, agroindustriale, logistice şi inovative, industriale”.

În schimbul terenului, Prysmian va achita Primăriei Slatina 392.000 euro. Conform înţelegerii, grupul se obligă să creeze minimum „2,2 locuri de muncă pentru fiecare 1.000 metri pătraţi teren cumpărat” şi să menţină acest număr timp de cinci ani de la data încadrării numărului maxim de salariaţ propus prin oferta tehnică”.

Prysmian Group a achiziţionat, în 2014, printr-un contract de vânzare-cumpărare, nu mai puţin de 17 hectare, în Parcul Industrial Slatina. Tranzacţia a adus în conturile municipalităţii aproximativ 3,4 milioane de lei. Firma italiană este primul locatar al Slatina Industrial Parc şi a început construcţia unei fabrici, în anul 2015, finalizând-o în decembrie 2016.

Prysmian are facilităţi de producţie în mai mult de 50 de ţări cu 80 de fabrici. În prezent, în noua hală de producţie a SC Prysmian din Parcul Industrial se produc aproape cinci milioane de kilometri de cablu pe an, iar în viitor producţia va ajunge la 10 milioane de kilometri de cablu din fibră optică.

Comentarii

Redacţia

2019-12-16 15:09:31

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...