Politică

2019-05-03, 12:01:04

PSD: Bani de la Guvern pentru dezvoltarea localităților din Olt, prin FDI

Primăriile şi universităţile pot depune proiecte de dezvoltare pentru finanţare din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii începând cu 2 mai 2019, potrivit unui comunicat al PSD Olt.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză anunţă deschiderea sesiunii 2019 pentru depunerea Formularelor de solicitare pentru finanţare din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, începând cu 2 mai, ora 10.00. Solicitările se pot depune prin poştă, curierat sau personal la Registratura Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză din str. Cristian Popişteanu, nr. 2-4, sectorul 1, Bucureşti.

Solicitările de finanţare se analizează în ordinea înregistrării la registratura Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză şi se soluţionează în limita plafoanelor aprobate pentru anul 2019, cu această destinaţie, care sunt în sumă de 5.000 milioane lei.

Toate informaţiile privind condiţiile care trebuie îndeplinite în vederea obţinerii finanţării şi modul de completare a documentelor necesare, în limba română, se regăsesc la secţiunea „Fondul de Dezvoltare şi Investiţii” pe pagina de internet a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (www.cnp.ro).

Solicitările de finanţare depuse până în prezent vor trebui retransmise conform normelor metodologice aflate pe site-ul CNSP.

„Prin FDI se pot finanţa investiții în infrastructura locală - drumuri asfaltate, apă curentă, canalizare, rețea de electricitate și gaze naturale, dar se pot aloca fonduri şi pentru modernizarea școlilor, grădinițelor și creșelor sau pentru accesul facil la servicii medicale pentru toți cetățenii - spitale, dispensare și clinici medicale. Totodată, prin FDI ajung bani guvernamentali pentru locuințe sociale pentru tineri, reabilitarea clădirilor cu risc seismic, cămine culturale și lăcașuri de cult. Asta înseamnă birocratie puțină și bani mai mulți pentru o administratie eficientă”, se arată într-un comunicat remis de PSD Olt.

Comentarii

Redacţia

2019-05-03 12:01:04

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...