Eveniment

2021-10-14, 10:09:36

PSD depune un proiect prin care garantează salariul minim de 3.000 lei, în agricultură. Chesnoiu: Este momentul să intervenim imediat pentru prevenirea unui alt dezastru!

Preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, deputatul PSD Olt Adrian Chesnoiu, a prezentat proiectul social-democraţilor care vizează salariu minim de 3.000 lei, în sectorul agricol, piscicol şi industria alimentară.

Totodată, angajaţii din aceste domenii vor beneficia şi de impozit zero pe salariu, reducerea impozitului din CAS şi impozit zero pe CASS.

„Vrem să garantăm salariul minim brut pentru sectorul agricol, piscicol și industria alimentară la nivelul de 3.000 de lei. Depunem în Parlament un proiect de lege care să asigure acest nivel minim de venit pentru cei care lucrează în agricultură. Concomitent, susținem acordarea de facilități fiscale, așa cum este cazul celor din construcții, respectiv: 0 impozit pe salariu, reducerea impozitului din CAS, 0 impozit pe CASS”, a declarat Chesnoiu.

Peste 300.000 de angajați vor fi beneficiarii direcți ai acestor măsuri.

„În curând, din cauza nivelului scăzut al salariilor din industria alimentară, din agricultură și din sectorul piscicol, forța de muncă pe care o mai avem încă la nivel calificat va părăsi România pentru venituri atractive oferite în alte țări. Ne așteaptă încă o criză, a cincea criză, criza alimentară! O spun specialiștii, o spun cei care produc în România. Dacă pentru producătorul român o creștere la gaze de 250% se va raporta în prețul produsului finit la 20% sau 25% și nu va putea negocia sau încasa de la comerciant, atunci cu siguranță calea de ieșire va fi suspendarea activității, trimiterea oamenilor în șomaj. Este momentul să intervenim imediat pentru prevenirea unui alt dezastru!”, a conchis Chesnoiu.


Comentarii

Redacţia

2021-10-14 10:09:36

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...