Politică

2019-05-07, 11:53:17

PSD - Măsuri pentru toţi românii, luate de guvernarea social-democrată. Reducerea TVA, eliminarea de taxe sau creşterea salariilor şi pensiilor se numără printre acestea

Un comunicat privind măsurile luate de Guvernarea PSD în beneficiul românilor a fost remis, marţi, de social-democraţii din Olt.

Măsurile definitorii luate de Guvernarea PSD pentru toți românii sunt reducerea TVA la 19%, de la 24%; eliminarea a 102 taxe; extinderea cotei de 1% impozit pe venit la peste 90% din firmele din România.

Totodată, social democraţii au luat şi următoarele măsuri: creșterea salariului net cu peste 50%, din 2016 până în prezent; creșterea pensiei medii cu 28%; creșterea veniturilor tuturor salariaților (bugetari și din privat) cu 26,3 miliarde euro (+52%), în ultimii 2 ani, potrivit Eurostat; creșterea puterii de cumpărare, cu mult peste rata inflației;

„În medie, pensionarii pot cumpăra cu 18% produse mai mult ca în 2016, iar salariații cu 26%”, se mai arată în comunicatul citat.

Aducerea României pe primul loc în Uniunea Europeană la productivitatea raportată la nivelul salariilor, potrivit Eurostat, este o altă măsură luată de PSD.

Social-democraţii mai arată că pentru fiecare euro plătit de angajator pentru salarii, un român produce 2,17 euro, față de media europeană de doar 1,62 euro.

Susrsa citată mai menţionează printre realizări şi reducerea datoriei guvernamentală de la 37,3% din PIB la doar 35%, dar şi faptul că România este a patra țară din UE cu cea mai mică datorie.

Comentarii

Redacţia

2019-05-07 11:53:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...