Sănătate

2019-03-14, 11:31:45

Radiografiile descoperite în vestiarele ortopezilor slătineni, la verificare. Ulterior, cei trei doctori vor fi audiaţi în Comisia de anchetă

Comisia de anchetă de la nivelul Spitalului Slatina a început verificarea celor 140 de radiografii descoperite în vestiarele doctorilor Radu Jidovin, Mohammed Katta şi Ion Grămăticu. Reprezentanţii unităţii medicale spun că este un proces laborios, urmând ca apoi cei trei doctori să fie audiaţi.

Comisia de anchetă a început verificarea radiografiilor găsite în vestiarele celor trei ortopezi de la Spitalul Slatina. Chiar dacă multe dintre radiografii nu au trecute numele pacienţilor, fiecare are cel puţin un număr care reprezintă foaia pacientului.

Comisia va şti exact cui aparţin radiografiile, de ce afecţiuni suferea şi dacă pacienţii au fost trataţi de către medicii în vestiarele cărora au fost găsite. Totodată, reprezentanţii unităţii medicale slătinene vor să ştie dacă sunt cazuri medico-legale.

Managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, a precizat că doctorii ortopezi vor fi audiaţi de Comisia de anchetă, după ce toate radiografiile vor fi verificate.

„După ce Comisia de anchetă termină de verificat radiografiile, cei trei doctori vor fi audiaţi. Verificarea radiografilor este un proces laborios şi va dura ceva”, a spus Rotea.

Reprezentanţii Spitalului Slatina au demarat o anchetă, după ce nu au putut pune la dispoziţia organelor de anchetă o radiografie de bazin. Astfel, o comisie, formată din directorul medical, directorul de la Resurse umane şi un reprezentant de la Compartimentul juridic, a făcut verificări pe Secţia de Ortopedie şi în vestiarele medicilor. Aşa au fost descoperite 140 de radiografii în vestiarul ortopezilor Radu Jidovin, Mohammed Katta şi Ion Grămăticu.

În replică, medicul Radu Jidovin, în vestiarul căruia au fost găsite cele mai multe radiografii, peste 80, spune că acestea au fost prezentate în cadrul unor dezbateri ştiinţifice.

Comentarii

Redacţia

2019-03-14 11:31:45

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...