Sănătate

2019-09-15, 12:13:30

Radiolog de la Spitalul Slatina, despre munca în echipă: „Discutăm cazurile grave, pentru că este foarte importantă corelaţia clinico-imagistică"

Tot mai multe intervenţii complexe au loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. O echipă de trei-patru medici intră cu pacientul în sala de operaţie pentru a rezolva problema. Un rol important îl au şi radiologii slătineni. Investigaţiile lor şi acurateţea descrierii formaţiunilor tumorale, ce urmează a fi extirpate, sunt extrem de importante.

Şefa Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Anca Iordache, spune că este important să se lucreze în echipă

„Lucrăm în echipă cu Chirurgia, cu Orl-ul, cu Oncologia, în mod special, unde sunt foarte multe cazuri dramatice, sunt cazuri complicate. Avem o bună colaborare şi cu medicii de la Gastroenterologie, cu doctorii de la Medicală. Primim multe cazuri şi de la Neurologie. Cam astea sunt secţiile, chiar colaborăm cu aceşti doctori. Discutăm cazurile grave, pentru că este foarte important să facem această corelaţie clinico-imagistică. Clinicianul vede într-un fel, eu ca imagist văd în alt mod. Noi avem ce să învăţăm de la chirurgi, ei de la noi. Este foarte important şi pentru abord. Mai ales că avem posibilitatea de proiecţie în 3D, să le rotim, să le învârtim, chiar colaborăm cu ei”, a spus radiologul Anca Iordache.

Comentarii

Redacţia

2019-09-15 12:13:30

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...