Sănătate

2019-06-19, 12:20:31

Raport DSP Olt: „Vaccinarea, la cote alarmante. Nevaccinaţii aparţin majoritar grupurilor antivaccinare”

Medicul şef al DSP Olt, Marinela Madan, a arătat într-un raport că vaccinarea la nivelul judeţului a ajuns la cote alarmante. Grav este că tot mai mulţi părinţi aderă la grupuri antivaccinare şi refuză să administreze micuţilor serurile de imunizare.

Medicul Marinela Madan a precizat că acoperirea vaccinală la grupele mari de vârstă, adică copii de cinci, şase şi 14 ani, este sub ţintele operaţionale.

„Ca disfuncţionalitate, menţionăm că se înregistrează o tendinţă de scădere a acoperirii vaccinale în populaţia generală, care tinde să atingă cote alarmante, fără a mai putea identifica în mod expres comunităţi greu accesibile în sensul cunoscut: minorităţi etnice, minorităţi religioase. Nevaccinaţii aparţin majoritar grupurilor antivaccinare. Concret, acoperirea vaccinală la grupele mai mari, de cinci, şase şi 14 ani, este constant sub ţintele operaţionale. În mediul urban, acoperirea vaccinală înregistrează un trend constant de scădere faţă de rural”, precizează medicul Marinela Madan într-un raport al DSP Olt.

Autorităţile discută de câţiva ani despre adoptarea unei legi prin care părinţii să fie obligaţi să-şi vaccineze copii. Legea vaccinării nu a fost încă adoptată.
 

Comentarii

Redacţia

2019-06-19 12:20:31

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...