Administraţie

2017-04-12, 15:31:03

Reabilitarea Drumului Judeţean 546 Dăneasa - Slatina - Verguleasa, în linie dreaptă

Ultimele detalii pentru finalizarea documentaţiei proiectului privind reabilitarea a peste 60 de kilometri din Drumul Judeţean 546 Dăneasa - Slatina - Verguleasa sunt puse la punct, în aceste zile, de reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt. Proiectul este finanţat cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.

Astfel, consilierii judeţeni au aprobat, miercuri, un proiect care vizează modificarea unor valori din acest proiect, în concordanţă cu scăderea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA).

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că, până săptămâna viitoare toată documentaţia pentru acest proiect cu fonduri europene va fi gata.

„Avem în calendar ca, până pe 18 aprilie, să finalizăm toate clarificările pe care ni le-au cerut. Astăzi, am modificat valoarea proiectului datorită scăderii TVA-ului şi, tot din acest motiv, se modifică şi contribuţia pe care trebuie să o depună Consiliul Judeţean. Avem un proiect de hotărâre de guvern care sperăm să intre astăzi pe ordinea de zi şi atunci când vom avea toate aceste elemente, vom depune toate hârtiile şi sperăm să intrăm în faza de precontractare. Din punctul meu de vedere, nu se mai poate întâmpla nimic să nu semnăm acest contract”,
a afirmat şeful CJ Olt.

Proiectul Consiliului Judeţean Olt privind modernizarea DJ 546 Dăneasa - Slatina - Verguleasa, care va fi realizat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 - 2020, are o valoare de 29 de milioane de euro şi urmează să fie executat în termen de patru ani din momentul semnării contractului de atribuire.

De îmbunătăţirile aduse de reabilitarea acestui drum vor beneficia comunităţile locale din Dăneasa, Drăgăneşti-Olt, Mărunţei, Coteana, Brebeni, Valea Mare, Slatina, Curtişoara, Teslui, Verguleasa.

Comentarii

Redacţia

2017-04-12 15:31:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro