Sănătate

2018-07-26, 13:35:11

Reabilitarea Policlinicii vechi din Slatina, demarată la începutul anului viitor

Consilierii judeţeni au aprobat, joi, o hotărâre cu privirea la indicatorii tehnico-economici pentru proiectul „Reabilitarea clădirii Policlinica veche Slatina”, ce va avea o valoare totală de peste 11 milioane de lei, fonduri din bugetul Consiliului Judeţean.

Proiectul de modernizare a clădirii va presupune lucrări de construcţii şi montaj, achiziţionarea de utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale şi dotări. Durata de realizare a investiţiei va fi de 33 de luni.

„La policlinica veche vor fi lucrări complexe de modernizare. Respectiva locaţie este folosită în prezent şi va trebui să lucrăm pe rând, să închidem câte o anumită zonă pentru a putea face reabilitarea. Astăzi, am aprobat indicatorii tehnico-economici, va urma procedura de scoatere la licitaţie, fie proiectare plus execuţie, fie separat. Anul acesta nu vor începe lucrările, probabil la începutul anului viitor”, a precizat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Clădirea Policlinicii vechi a fost construită în 1975 şi nu a beneficiat niciodată de o reabilitare totală.

În perioada 2003-2011, spaţii din clădire au fost date în administrare către SJU Slatina, DSP Olt, Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina, Casa de Pensii Olt sau medicilor de familie, care au mai făcut lucrări de modernizare sau întreţinere, însă spaţiile comune - holuri, casa scării, acoperiş, nu au avut parte de astfel de lucrări.

Una dintre cele mai mari probleme, în acest moment, o reprezintă subsolul clădirii, care este total insalubru, conducte sunt sparte, iar unele coloane de scurgere pe verticală deversează direct în subsol.
 

Comentarii

Redacţia

2018-07-26 13:35:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...