Comunitate

2017-11-15, 17:16:18

Recomandări CAO pentru prevenirea îngheţului conductelor de apă şi a apometrelor

Slătinenii sunt sfătuiţi de reprezentanţii CAO să prevină fenomenul de îngheţ al reţelei interioare de distribuţie apă şi al apometrelor.

Astfel, atunci când temperaturile scad sub 0 grade Celsius, în scările de bloc ferestrele şi uşile trebuie să fie închise şi verificate, periodic, pentru a evita fenomenul de îngheţ.

Se recomandă şi înlocuirea geamurilor sparte, acolo unde este cazul. În plus, pentru a preveni ca branşamentul de apă şi apometrul să îngheţe, acestea trebuie izolate corespunzător.    

Potrivit unui comunicat remis de Compania de Apă Olt, nerespectarea măsurilor recomandate de operator poate duce la îngheţarea conductelor de apă, a robinetelor, a apometrelor şi la întreruperea alimentării cu apă a instalaţiilor interioare din locuinţe.

„Toate aceste măsuri de prevenire a fenomenului de îngheţ intră în responsabilitatea utilizatorilor sau a asociaţiilor de proprietari, după caz, deoarece spaţiul unde există reţele interioare de distribuţie apă reprezintă un drept de bun comun al proprietarilor din imobilul respectiv”, se arată în documentul citat.

Comentarii

Redacţia

2017-11-15 17:16:18

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...