Eveniment

2017-04-19, 10:34:12

Recomandările poliţiştilor pentru şoferi, pe Cod Galben de precipitaţii

Aproape 500 de poliţişti de ordine publică şi 120 poliţişti rutieri, cu 300 de autospeciale, vor acţiona în această perioadă, pe teritoriul judeţului Olt, în contextul avertizărilor meteo de Cod Galben, valabile pentru perioada 19 - 21 aprilie. Oamenii legii le recomandă şoferilor, care pleacă la drum, să conducă prudent pentru a evita evenimentele rutiere.

Potrivit unui comunicat de presă remis de IPJ Olt, în contextul avertizărilor meteo de Cod Galben, în perioada 19 - 21 aprilie, efective suplimentare de poliţie rutieră împreună cu cele de ordine publică, din cadrul Inspectoratului, vor acţiona pe raza întregului judeţ.

În aceste circumstanţe, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto care pleacă la drum să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicaţiile oamenilor legii.

Cele mai importante recomandări ale poliţiştilor, în cele ce urmează

Pentru prevenirea accidentelor grave sau blocajelor rutiere, recomandăm conducătorilor auto să evite efectuarea deplasărilor în zonele aflate sub avertizare, iar dacă acestea nu pot fi amânate, să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă şi să aibă echipat autovehiculul corespunzător (anvelope de iarnă, rezervă de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire funcţional etc.).

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudenţă sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Când se deplasează în coloană, recomandăm conducătorilor auto să evite să depăşească. Această manevră nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă poate pune viaţa în pericol. Dacă depăşirea este absolut necesară, aceasta trebuie efectuată după o asigurare temeinică şi semnalizarea din timp a intenţiei de depăşire.

În zilele cu ploi, lapoviţă, ninsoare şi temperaturi scăzute, conducătorii auto sunt rugaţi să manifeste atenţie sporită la pietoni. Aceştia circulă zgribuliţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur şi se asigură mai puţin la traversare.
Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Totodată, pietonii trebuie să se asigure temeinic înainte de traversarea străzii, ţinând cont de faptul că în condiţiile de carosabil umed sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte simţitor.

„În această perioadă, la nivelul judeţului Olt, vor acţiona aproape 500 de poliţişti de ordine publică şi 120 poliţişti rutieri, cu 300 autospeciale”, se arată în comunicatul citat.

Comentarii

Redacţia

2017-04-19 10:34:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro