Comunitate

2020-03-16, 14:38:45

Reguli COVID-19 la Cimitirul Strehareţ. „Am pus acest afiş, să nu vină lumea grămadă în cimitir”

România a intrat în scenariul al treilea de lupta contra coronavirusului, ceea ce înseamnă restricţii mai dure. Astfel, adunările publice cu mai mult de 50 de persoane sunt interzise. Asta înseamnă că înmormântările vor fi restrânse. Teama de noul virus a determinat administraţia Cimitirului Strehareţ să ia o măsură cel puţin ciudată. Potrivit deciziei administraţiei, accesul în cimitir este interzis.

Potrivit spuselor administratorului Cimitirului Strehareţ, Marian Iliuţă, este o măsură de precauţie, în contextul coronavirusului. 

„Bineînţeles, noi, administraţia, am pus acel afiş. Nu vedeţi ce se întâmplă? Nu vreau să vină persoane care au fost plecate prin Italia, să ne sufle în gură. Acum că vine cineva cu o lumânare... Am pus afişul,  să nu vina lumea grămadă în cimitir. Drept dovadă este linişte. Aţi văzut că acum înmormântările se fac cu două persoane”, a precizat administratorul Cimitirului Strehareţ, Marian Iliuţă, care era la curent cu regulile în ceea ce priveşte decedaţii din cauza COVID-19.

Din fericire, nu au fost înregistrate decese din cauza noului coronavirus, însă, în cazul în care infecția  va provoca pierderi de vieţi în țara noastră, protocolul de manipulare a trupurilor neînsuflețite prevede măsuri draconice de protecție, potrivit unui Ordin al Ministerului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial. Trupul neînsuflețit se bagă în saci, se dezinfectează cu produse biocide, apoi se introduce în sicriu, care va fi sigilat.

Înmormântarea sau înhumarea,la care vor participa doar două persoane din familie,  se va face în cel mai scurt timp, iar sicriul va rămâne închis, fiind interzisă orice acțiune de deschidere a acestuia.Comentarii

Redacţia

2020-03-16 14:38:45

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...