Sănătate

2020-03-05, 12:52:53

Renică Diaconescu, despre ordonanţa pentru spitalele private: „Sistemul de stat va fi spoliat. Ordonanţa nu-şi va găsi rostul în actuala situaţie din România”

Senatorul Renică Diaconescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate, spune că ordonanţa pentru spitalele private are carenţe foarte mari şi nu crede că va trece de Camera Deputaţilor.

Medicul neurolog spune că această ordonanţă care prevede finanţarea spitalelor private cu bani de la bugetul de stat nu va face altceva decât să distrugă spitalele de stat.

„La Comisia pentru Sănătate, noi am picat ordonanţa şi probabil că va fi picată şi în Camera Deputaţilor. Nu-şi va găsi rostul în actuala situaţie din România pentru că are mari carenţe, nu se specifică dacă bolnavul care merge la privat va plăti sau nu o diferenţă, probabil au lăsat această chestiune pentru normele de aplicare. Am spus în urmă cu ceva timp că sistemul de stat va fi spoliat. Spitalele de stat au o singură sursă de finanţare, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, pe când privaţii ar avea două surse, şi Casa şi buzunarul bolnavului. Dacă lucrurile vor rămâne aşa, sigur că spitalele private se vor dezvolta”, a declarat senatorul Renică Diaconescu.

Nu doar partea financiară este problematică, ci şi calitatea actului medical, susţine neurologul slătinean.

„Nu vreau să intru în polemici, dar am avut foarte multe cazuri de pacienţi care au mers în aceste policlinici private, nu le spun clinici, şi lucrurile au stat cu totul altfel când au venit la noi. Erau tumori cerebrale tratate drept cefalee, luni de zile, şi s-au întârziat depistarea diagnosticului şi tratamentui, erau debuturi de scleroze multiple şi se tratau pentru neuropatii periferice şi multe, multe alte cazuri. Părerea mea este că odată şi odată trebuie să se tranşeze, medicii să lucreze ori la stat ori la privat. Dacă vom avea curajul să facem acest lucru, va fi benefic pentru pacient”,
a conchis medicul Renică Diaconescu.

Comentarii

Redacţia

2020-03-05 12:52:53

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...