Eveniment

2021-04-29, 09:48:15

Reprezentanţii elevilor din Olt şi-au expus problemele în cadrul unei întâlniri organizate de Poliţia Şcolară

La inițiativa Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, miercuri, în sala CJ Olt, a fost organizată o întâlnire în vederea identificării problemelor cu care se confruntă elevii și găsirii unor soluții pentru rezolvarea acestora. Printre problemele semnalate s-a numărat şi bullying-ul în şcoli, fenomen care ia amploare.


Întâlnirea a fost găzduită de Consiliul Județean Olt, prin vicepreşedintele autorităţii publice, și au participat polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, serviciilor de ordine publică și rutier, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Judeţean Olt, reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor Olt, dar și câte un reprezentant al

Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, Poliției Locale Slatina, Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecţie Copilului Olt și Agenției Naționale Antidrog.

În cadrul discuțiilor au fost abordate teme precum prevenirea și combaterea fenomenului de bullying și a agresiunilor fizice în şcoli, siguranța transportului elevilor, traficul de droguri/fumatul în incinta unităților de învățământ, absenteismul școlar, dar și alte probleme ce țin de siguranța școlară.

Întâlnirea s-a dovedit foarte utilă, reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Olt expunând punctual problemele întâlnite în rândul elevilor. Discuțiile au fost interactive, toți participanții căutând cele mai bune soluții pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă în rândul elevilor și pentru prevenirea generării unor probleme în unitățile de învățământ.

Cei șase elevi participanți la întâlnire au reușit să impresioneze audiența prin tenacitate, cunoștințele din sfera penală și contravențională și coerența expunerii punctelor de vedere”, a precizat Alexandra dicu, purtător de cuvânt al IPJ Olt. 


Comentarii

Redacţia

2021-04-29 09:48:15

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...