Social

2021-08-05, 15:19:11

Restaurant, din Balş, amendat cu 20.000 de lei pentru munca la negru

Administratorul unui restaurant din Balş a fost amendat cu suma de 20.000 de lei, după ce o persoană a fost depistată că lucra fără forme legale. De asemenea, în timpul controalelor desfăşurate de ITM, în luna iulie, au fost depistate nereguli în mai multe domenii de activitate, printre care construcţii, comerţ şi transport.

În luna iulie 2021, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 183 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură. 

În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se totodata măsuri de remediere.

În urma controalelor efectuate, s-au identificat 253 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 109 sancțiuni, din care 99 avertismente și 10 amenzi în valoare totală de 79.000 lei.

De asemenea, inspectorii de muncă au identificat o persoană care desfășura muncă nedeclarată la un restaurant din Balş. Amenda aplicată societăţii este de 20.000. 


Comentarii

Redacţia

2021-08-05 15:19:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...