Actualitate

2019-08-05, 13:45:06

Restaurante din Slatina amendate pentru munca la negru

Două restaurante din Slatina au fost amendate, fiecare cu câte 20.000 de lei, pentru că au fost prinse cu persoane ce munceau la negru. Neregulile au ieşit la iveală în timpul unor controale pentru combaterea muncii la negru. De asemenea, în timpul controalelor inopinate, ITM Olt a mai amendat o societate de construcţii din Caracal, care avea un muncitor fără forme legale de lucru.

ITM Olt a amendat, în luna iulie, pentru munca la negru, două restaurante din Slatina şi o societate de construcţii din Caracal, suma totală ridicându-se la 60.00 de lei. Munca fără forme legale rămâne, astfel, o practica des întâlnită  la care apelează angajatorii pentru a scăpa de taxele către stat.

Două restaurante din Slatina au fost amendate cu câte 20.00 de lei fiecare pentru munca la negru. De asemenea, o societate de construcţii din Caracal a fost amendată tot cu 20.000 de lei, şi în cazul acesteia fiind găsit tot un muncitor fără forme legale de muncă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ITM Olt, Bogdan Ţucă. 

Alte deficienţe, care s-au soldat cu amenzi, au fost legate de neplata salariului, neacordarea concediului de odihnă, netrasmiterea în termen a contractelor de muncă şi a modificărilor acestora în Revisal şi neefectuarea controlului medical periodic.


Comentarii

Redacţia

2019-08-05 13:45:06

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...