Actualitate

2019-01-10, 14:14:08

Restaurantele, barurile, bazele şi cluburile sportive, societăţile de colectare deşeuri nu mai au voie să încadreze zilieri

Activităţile care pot fi prestate de zilieri au fost limitate. Astfel, dacă până pe data de 29 decembrie 2018, firmele de catering, restaurantele, bazele şi cluburile sportive, firmele de colectare, tratare şi eliminare a deşeurilor puteau apela la zilieri, noul an vine cu noi reglementări. Astfel, zilierii vor mai putea presta activităţi doar în agriculură, silvicultură şi pescuit.

Prin Ordonanța de Urgență nr. 114 din 28 decembrie 2018, au fost aduse modificări Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.

Astfel, începând cu data de 29 decembrie 2018, munca necalificată cu caracter ocazional se poate presta numai în următoarele domenii prevăzute în Clasificarea activităţilor din economia naţională, actualizată: agricultură, vânătoare şi servicii anexe - diviziunea 01; silvicultură, cu excepţia exploatări forestiere - diviziunea 02; pescuit şi acvacultură - diviziunea 03.

Agenții economici care nu se regăsesc în aceste domenii de activitate pot angaja personal în baza unui contract individual de muncă, cu timp parţial sau normă întreagă, pe perioadă determinată sau nedeterminată, conform Codului Muncii.


Comentarii

Redacţia

2019-01-10 14:14:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...