Roşiile de la Giuvărăşti, Gârcov, Izbiceni, Scărişoara, Tia Mare şi Pleşoiu, testate în Laboratorul DSVSA Olt. Tomatele olteneşti nu au pesticide

Roşiile produse în solariile legumicultorilor de la Giuvărăşti, Gârcov, Izbiceni, Scărişoara, Tia Mare şi Pleşoiu nu au pesticide. Probele analizate în Laboratorul DSVSA Olt au arătat că rezultatele sunt conforme.

DSVSA Olt şi Direcţia Agricolă Judeţeană (DAJ) Olt au desfăşurat o acţiune comună, săptămâna acesta fiind verificaţi producătorii de tomate din judeţ, beneficiari ai Programului „Tomata 2019”. Specialiştii olteni au verificat dacă roşiile produse în judeţ au reziduuri de pesticide.

Astfel, inspectori DAJ Olt au prelevat zece probe de roşii de la fermieri din localităţile Giuvărăşti, Gârcov, Izbiceni, Scărişoara, Tia Mare şi Pleşoiu.

„Probele au fost recepţionate şi analizate în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt - Compartimentul de Control Reziduuri, rezultatele fiind corespunzătoare, conform buletinului de analiză numărul 30540/23.05.2019”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

5.250 de legumicultori olteni s-au înscris, în acest an, în Programul Tomata. Numărul mare a propulsat judeţul Olt pe primul loc la nivel naţional.