Administraţie

2019-04-18, 15:48:02

S-a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea DJ 642. Investiţia cu fonduri europene depăşeşte 80 milioane lei

Contractul de finanţare a reabilitării drumului judeţean DJ 642 Stoeneşti (intersecţie DN6) - Giuvărăşti (limită judeţul Teleorman), în lungime de 46 de kilometri, a fost semnat joi, la sediul CJ Olt, de preşedintele forului judeţean, Marius Oprescu, şi directorul ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu.

Proiectul are o valoare de aproximativ 81 milioane de lei şi este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 - Strategia Dunării.

„Pentru Consiliul Judeţean este un proiect important de infrastructură. Este vorba despre modernizarea DJ 642, un drum judeţean de 46 de kilometri, în valoare de aproximativ 81 milioane lei, un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 6 - Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Aria Prioritară 1, însemnând Strategia Dunării. Este al doilea proiect ca importanţă pe exerciţiul bugetar 2014-2020, după DJ 546 Dăneasa-Verguleasa”,
a declarat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Odată cu realizarea acestui proiect, de infrastructură rutieră modernă vor beneficia toate localităţile de pe valea Oltului: Stoeneşti, Gostavăţu, Băbiciu, Scărişoara, Rusăneşti, Cilieni, Tia Mare, Izbiceni, Giuvărăşti.

Marius Oprescu a adăugat că în cadrul aceluiaşi program, CJ Olt va reabilita şi drumul judeţean DJ 643 Osica de Jos - Balş, proiect în valoare de 56 milioane lei.

„De asemenea, tot pe Strategia Dunării, Consiliul Judeţean Olt mai are depus un proiect care în acest moment este în faza de evaluare tehnică şi economică. Este vorba despre drumul judeţean DJ 643, care pleacă din Osica de Jos, trece prin Voineasa şi iese la drumul naţional DN 65, în zona Balş. Este vorba despre un drum de aproximativ 25 de kilometri, valoarea proiectului fiind de 56 milioane de lei. Din informaţiile pe care le avem până la acest moment, şi acea porţiune de drum este eligibilă. Urmează să avem vizita pe teren şi sperăm să ne revedem cât mai repede pentru semnarea contractului de finanţare”, a mai declarat Oprescu.

Peste 100 de kilometri de drum judeţean din Olt au fost reabilitaţi de forul judeţean, cu ajutorul diverselor scheme de finanţare.

„Practic, reuşi să reabilităm în acest exerciţiu, până în acest moment, peste 100 de kilometri de drum judeţean. Consiliul Judeţean Olt are în administrare peste o mie de kilometri de drum judeţean. O parte dintre aceste drumuri am reuşit să le asfaltăm, pentru că mai avem şi drumuri neasfaltate, pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, 1 şi 2. Sunt aproximativ 50 de kilometri de drum judeţean pe care am reuşit să-i asfaltăm, ca primă investiţie pentru că nu mai fuseseră asfaltaţi niciodată”,
a conchis Oprescu.

Comentarii

Redacţia

2019-04-18 15:48:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...