Învăţământ

2020-07-05, 12:49:12

S-au afişat rezultatele Bacalaureatului, după contestaţii. Rata de promovabilitate, în Olt, depăşeşte 60%

Rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat a crescut în judeţul Olt, cu aproape două procente, potrivit rezultatelor finale comunicate, duminică, de Ministerul Educaţiei.

Astfel, dacă iniţial era vorba de o promovabilitate de 58,26% , acum rata este de 60,15%, cu 1,89 procente mai mult.

Totodată, a crescut şi numărul mediilor de zece obţinute. Dacă iniţial vorbeam de şapte elevi cu media maximă, numărul acestora a ajuns acum la 13.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

La etapa specială a examenului de  Bacalaureat s-au înscris 141 de absolvenți ai clasei a XII-a, conform situației centralizate până la această oră de către Ministerul Educației și Cercetării. Examenul începe luni, 6 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 7 iulie, se desfășoară proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării.

Ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă) este programată joi, 9 iulie.

Potrivit situațiilor transmise de către inspectoratele școlare, în 9 județe (Alba, Arad, Călărași, Dâmbovița, Ilfov, Neamț, Sălaj, Teleorman și Timiș) nu s-au consemnat situații care să determine organizarea probelor scrise aferente acestei etape speciale. În Capitală vor susține această etapă 12 candidați, iar în județele Caraș Severin, Tulcea și Vaslui un singur candidat. Primele rezultate vor fi afișate vineri, 12 iulie, până la ora 12.00.

Comentarii

Redacţia

2020-07-05 12:49:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...