Special

2014-04-19, 12:37:57

Să aveţi un Paşte liniştit!

Cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii, Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, este la un pas de noi. Cozonacii, friptura de miel ne aşteaptă pe maşă. Ouăle roşii sunt gata şi ele să fie ciocnite, iar toată suflarea aşteaptă cu nerăbdare să aducă în case Lumina Sfântă.

Sărbătoarea Paştelui, caracterizată de cuvintele: lumină şi bucurie, şi-a păstrat semnificaţia indiferent de vremuri, magia acesteia fiind dată atât de semnificaţia religioasă, cât şi de tradiţiile şi simbolurile pascale.


După ce timp de o săptămână au aflat în cadrul deniilor despre viaţa şi faptele Mântuitorului, despre greutăţile, piedicile, minunile înfăptuite de acesta, dar şi despre modul în care le-a răspuns Hristos celor care i-au dorit răul, după ce au parcurs alături de Fiul Domnului drumul spre răstignirea pe cruce, creştinii se vor bucura în curând de clipa în care Mântuitorul s-a ridicat din morţi. În sfârşit, tristeţea se va transforma, în ziua de Paşti, în fericire.
Familiile se vor reîntregi, iar grijile şi problemele vor fi date uitării pentru câteva zile. Cu toţii se vor aduna în jurul mesei şi vor rosti cu drag: „Hristos a Înviat!”-„Adevărat a Înviat!”.


Redacţia Gazeta Nouă vă doreşte un Paşte fericit!

 

Comentarii

Redacţia

2014-04-19 12:37:57

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro